Choď na obsah Choď na menu
 


Ako na ne...Domy

4. 12. 2009
V príspevku o baráčkoch ( www.tttrains.estranky.sk/clanky/zeleznica/baracky ) som vám zhruba ukázal ako by sa asi pri takej výrobe modelového domu malo postupovať...Tento článok vám však ukáže podrobnejší postup pri tvorbe makiet z papiera.Stavba vidieckeho domu.Opieral som sa o fotografiu ale hlavným pomocníkom bola predstavivosť.

Obrázok

Tento dom bude trvalo obývaný.Pozemok bude zahŕňať dom,políčko,latrínu,sušenie prádla a telegrafný stĺp.Prvým krokom je narysovanie domu na výkres(akýkolvek vrdší papier).Kresby obvodovo vyrežeme!!!okná nie!!!.Tieto kusy prilepíme lepidlom na tvrdý lepenkový papier,vyrežeme okná a následne aj celé dvojvrstvé telo.

Obrázok

Bočné hrany stien natrieme lepidlom a celú stavbu zložíme do kopy.

Obrázok

Okolo okien a dverí som nalepil rámy ktoré dodávajú jednoduchým stenám plasticitu.

Obrázok

Konštrukciu okien si vyrežeme skalpelom do tvrdého papiera a nafarbíme hnedou.Okná vyrezávame tak aby nám vznikla rezerva na prilepenie.Tak isto postupujeme aj pri výrobe dverí

Obrázok

Ďalším krokom je malovanie.Používam výhradne temperové farby ktoré sa hodia na tupovanie molitanom.Namiešame si potrebný odtieň a kúskom molitanu tupujeme farbu na steny.

 

Obrázok

Natupovaná farba po uschnutí pôsobí ako omietka.Okná sú nalepené z vnútornej strany kvapkou sekundového lepidla.Drevené podperné stĺpy sú zo zápaliek(tak si spravte predstavu aké je to velké).Dom je podlepený lepenkou.

Obrázok

To čo dodá domu perfektne skutočný výzor je špina.Použil som veľký,plochý štetec a Agamu farbu na vodnej báze(odtieň Zemitá Hnědá B2 M).Polosuchým štetcom som patlal steny od spodných krajov navrch a Vrchné hrany.Podlaha je špinavá ovela viac.

Obrázok

Myslím že tá špina tomu dodáva značnú realitu.

 

Obrázok

Obrázok

 

Obrázok

Strecha je z plastických výliskov Auhagen.(Použil som Dachpfannenplatte rotbaun 52 425).Za vlasť padla trocha červenej,hnedej a čiernej farby.Celé zakvapnuté sekundovým.

Obrázok

Latrínu som vyrezal do tvrdého papiera,medzery mezi latkami sú vyrezané skalpelom.Dvere nalepené z vnútra(+srdiečko).

Obrázok

Stĺpky sú z tenkého drôtu(cca r-0.5mm).Na konci som spravil malú špirálku aby sa dali prilepiť.Šnúra je obyčajná niť.

Sušiace prádlo som vyrezal skalpelom do výkresu a každý kus osobitne farbil temperou,takže je to tak trochu prplačka.

Obrázok

prázdny rám vyliaty herkulesom s zasypaný pilinami na ktoré som prilepil purex vytvorí políčko.Fotka s telegrafným stĺpom v popredí.

Obrázok

Sušíme

Obrázok

Dzedzinka

Obrázok

Tu bývať...proste sen

Obrázok

K miniráme ako to ja nazývam pribudli další bratia(fúrik,údiareň,lavička a demižón).Foto na omrk

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Skúste si to

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.