Choď na obsah Choď na menu
 


Matroš

13. 12. 2009
Keďže nemám čas velmi stavať,rozhodol som sa napísať stručný článok o materiáloch ktoré používam.V minulosti sa ako tráva najviac používali farbené piliny...nojo technológia pokročila a ako sa medzi modelármi vraví"statická tráva"pomaly začala rásť u každého na koľajisku tak som sa rozhodol že sa musím zatrávniť aj ja,nuž,vyrazil som do obchodu.Mrzí ma že som si pred tým než som zahodil obal od môjho trávového koberca neprezrel výrobcu(nejaká nemecká značka)Pán predavač ma uistil že tráva je pre všetky velkosti rovnaká tak som si vzal balík na ktorom bolo H0...napadlo ma"no jasné tráva má univerzálnu velkosť ale na obale je H0"keďže som v ruke nič ttčkárske nedržal a chcel konečne zatrávňovať vzal som si ho.Po rozbalení som zistil že to s tou veľkosťou nebude až také hrozné,niečo ako"tŕstie".Na fotke vidieť že dosahuje po parapet okna.

Obrázok

Tak či onak nemám komu čo vyčítať,nemusel som si vziať H0čkárske balenie.Čo sa týka kvality-tráva nevypadáva,lahko sa s ňou manipuluje,má rozumnú cenu a vyzerá celkom realisticky.

Ako ďalšie prípravky používam molitanové drte.Celkom dobre vyznie tmavozelená drť na políčku(neviem či sa to dá prirovnať ku konkrétnemu druhu zeleninyale vyzerá to dobre).

Obrázok

Kvetiny znázornené farebným molitanom tiež celkom úspešne znázorňujú realitu(zatial).Farebné prevedenie sa dá zohnať rôzne,jednofarebné,2-5farebné.chcel som niečo veselé tak som si vzal fialovo-červeno-žlto-modrý balík.Tieto chuchvalce vás výdu asi najlacnejšie na celom kolajisku(a vydržia najdlhšie).

Obrázok

Kolajové kamenivo,lóže,posypy alebo len obyčajné chodníky vyžadujú kamenivo.Zaujímavé sú perlity"napodobeniny"kameniva,sú lahké a lacné,dajú sa zohnať vo viacerých odtieňoch.Výhodné je si však kamenivo sitovať cez obyčajné sitko a máte postarané.

Obrázok

 

 

Obrázok

Na drobnú patinu používam farbičky na fotke.Vodu znázorňujem pomocou clear fixu.Hvp sekunďák je môj najvernejší spoločník.

Obrázok

Krytiny ako strešné tak aj nestrešnéposlúžili výlisky od Auhagenu.

Obrázok

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.